Latisse rekommenderas för kvinnor som vill ha längre, tjockare och starkare ögonfransar. Produkten är positiv på grund av dess effektivitet. Sanningen är att Latisse kan uppfattas som ett ganska specifikt ögonfransserum.

Sättet att applicera Latisse skiljer sig från applikationen av andra, liknande produkter.

Det enda elementet som är likadant är att det är nödvändigt att ta bort sminket innan man applicerar Latisse på ögonlocken. För att genomföra appliceringen krävs en borste med platt topp. En droppe ögonfransserum ska distribueras på applikatorn, och sedan ska produkten appliceras längs ögonfranslinjen på det övre ögonlocket. När detta är gjort behöver du en till applikator för att applicera produkten på det andra övre ögonlocket. Sanningen är att du inte behöver applicera Latisse på de nedre ögonfranslinjerna eftersom produkten hittar dit på egen hand. Det är därför du ska applicera ögonfransserumet innan sänggående.

De första effekterna uppnås cirka fyra veckor efter den första appliceringen. Under resten av behandlingen blir ögonfransarna längre och fylligare. När de täcks med mascara ser ögonfransarna fylligare, större, sötare och mer böjda ut. Tyvärr varar effekterna inte länge – de har en tendens att försvinna två månader efter den sista appliceringen.

En annan nackdel värd att nämna är att alla inte kommer kunna använda Latisse. Detta gäller alla gravida och ammande kvinnor, och personer som lidit av allvarliga sjukdomar. Omyndiga personer rekommenderas inte heller för användning av Latisse. När det gäller personer med känsliga ögon eller hud runt ögonen, personer som står under dermatologers eller optikers uppsikt, eller personer som är allergiska mot vissa ämnen, bör de rådfråga en läkare och diskutera möjligheten att genomgå en behandling med Latisse. Sanningen är att ögonfransserumet kan orsaka irritation som smärta i ögonen, brutna blodkärl i ögonlocken, och röda ögon.

Latisse säljs i en liten flaska som innehåller 3 ml av ögonfransserumet. Denna mängd räcker till cirka fyra månaders behandling. Det är dessutom mycket enkelt att distribuera kosmetikan eftersom flaskan är designad för att bara distribuera en droppe av produkten, vilket är den optimala mängden för att applicera produkten.

PLUSSIDOR

  • Förlänger och förbättrar fransarnas fyllighet
  • Enkel applicering
  • Enkel dosering

MINUSSIDOR

  • Effekterna försvinner snabbt
  • Irriterar
  • Inte så effektivt